Полетя технологичният демонстратор X-2

12 прочитания

Японският технологичен демонстратор X-2 e извършил първия си полет днес, 22 април 2016 г. от заводското летище на Mitsubishi Heavy Industries в Нагоя.

Изпитателният полет, който е продължил 23 минути, е приключил във военната авиобаза Гифу, от където ще продължи тестовата програма.

Според съобщение на Mitsubishi Heavy Industries полетът е преминал нормално. В неговите рамки са тествани основните летателни характеристики в набор, снижаване и завои. Не се съобщава височинно-скоростния диапазон на полета.

X-2 (до скоро известен, като ATD-X) е двудвигателен изпитателен самолет с дължина 14,2 m, размах на крилото 9,1 m, маса празен от около 9 тона и едночленен екипаж. Самолетът се задвижва от два двигателя IHI XF5-1 с максимална тяга на форсаж 49 kN.

X-2 трябва да изпита различни технологии, които в последствие да се интегрират в създаването на пълномащабен изтребител от следващо поколение. Сред технологиите са ниска радарна забележимост, управляем вектор на тягата, дейта линкове, радар с активна електронна фазирана антенна решетка и други.

Свързани теми

Предишна публикация
САЩ пребазираха F-22 в Румъния
Следваща публикация
ВВС на САЩ експериментира с уинглети за C-130
12 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню