Airbus доставя първия А321 сглобен в САЩ

5 прочитания

Първата доставка на самолет сглобен в завода на Airbus в САЩ беше извършена на 25 април 2016 г. в Мобил, Алабама. Машината е предназначена за авиокомпанията JetBlue.

Целият екип служители от американската поточната линия се събра, за да предостави своя първи завършен продукт Airbus A321. Присъстваха мениджъри от Airbus, висшето ръководство на JetBlue, включително председателят и главен изпълнителен директор Робин Хайес.

“Изключително съм горд да бъда тук, за да участвам в тази първа доставка от Moбил. Тръгнахме от нулата с това съоръжение преди три години и да предадем първия, произведен в Алабама, A321 днес е невероятно постижение.“, заяви Джон Лийхи, главен оперативен директор клиенти на Airbus. 

Airbus обяви своя ангажимент с изграждането на линия за крайно сглобяване в Мобил, Алабама през 2012 г. и след по-малко от година преряза лентата на това съоръжение за $600 млн. Официално фабриката беше открита през септември 2015 г. Днешният доставен самолет А321 на JetBlue извърши успешно първия си полет на 21 март 2016.

В допълнение към доставения днес A321 на JetBlue има поръчани още девет самолета А320 от семейството, които се произвеждат в завода. Airbus очаква доставка на четири самолета месечно от завода в Мобил до края на 2017 г. Първоначално те ще бъдат A320 от сегашното поколение, а от края на следващата година ще започне прехода към вариант neo.

Свързани теми

Предишна публикация
Airbus забавя производството на neo
Следваща публикация
Доставките на C919 се отлагат
5 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню