Руското МО ще поръча Ми-38

2 прочитания

Руското Министерство на отбраната и холдинга „Вертолеты России” са се споразумели за доставка на новия руски транспортен вертолет Ми-38. Не се съобщават поръчаните количества, но доставките ще стартират след две години.

„Вече получихме техническото задание за операциите, които ще трябва да се изпълняват с този вертолет в състава на Въздушно-космическите сили, ВДВ и армейската авиация”, заявява Александър Михеев, генерален директор на холдинга „Вертолеты России”.

Военната версия на Ми-38 ще премине през нови съвместни летателни изпитания и при нейното създаване ще се използват само агрегати и системи руско производство.
В руските въоръжени сили Ми-38 трябва да допълва парка от вертолети Ми-8 и до известна степен да замени по-тежкия Ми-26.

Ми-38 се създава от 80-те години на миналия век, като заместник на супер успешното семейство Ми-8/17. Първият полет с него е изпълнен през декември 2003 г. Първоначално вертолетът е задвижван от газотурбинни двигатели PW127TS , но след третия прототип те са заменени с ТВ7-117В.

Свързани теми

Предишна публикация
Шестият прототип на Т-50 започна полети в Жуковски
Следваща публикация
Saab показа първия Gripen E
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню