Аварийно кацане на италиански C-27J в София

3 прочитания

Военнотранспортен самолет C-27J Spartan от състава на ВВС на Италия се приземи аварийно на летище София днес, 16 януари 2017 г. Няма пострадали при инцидента.

В 16,40 часа в Регионална дирекция Гранична полиция – Аерогари е постъпила информация, че самолет е поискал от ръководството на летището аварийно кацане на софийското летище. Задействан е план за действия при аварийно кацане на самолет. В 17,10 часа самолетът е кацнал без проблеми на летището. Не се е наложило да бъдат използвани медицински и противопожарни автомобили, които са били на място. Това съобщават от МО.

Италианският C-27J по-рано днес е транспортирал военнослужещи за участие в планираща конференция в гр. Пловдив. При излитането обратно от летище Пловдив, около 16,40 ч. днес, му се налага аварийно кацане на летище „София“, поради отказ на един от двата двигателя. А борда му са се намирали само петима члена от екипажа му.

Ще бъде оказана необходимата логистична помощ за отстраняване на причините за аварийното кацане, се казва още в съобщението на българското МО.

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Ненчев с внесен обвинителен акт за поддръжката на МиГ-29
Следваща публикация
Ryanair ще лети от Терминал 2 на софийското летище
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню