ATR със спад в поръчките за 2016 г.

30 прочитания

Европейският производител на турбовитлови самолети ATR отбелязва сериозен спад в поръчките. За миналата 2016 г. компанията е инкасирала едва 36 поръчки, на фона на 76 през 2015 г.

Всички поръчки са за новото поколение -600 на турбовитловата фамилия на ATR. 34 от поръчките са за големия модел ATR 72-600, а останалите две са за късия ATR 42-600. От компанията твърдят, че остават лидер в продажбата на турбовитлови самолети с капацитет между 50 и 90 места и държат общо 35% от пазарния дял в този сегмент.

ATR също отбелязва доставка на 80 самолети на крайните си клиенти и приход в размер на $1,8 млрд.

През 2014 г. ATR отбеляза пик в продажбите със 160 твърди поръчки, но от тогава се наблюдава спад, който както съобщава компанията, се дължи на сложния микроикономически климат в по-голямата част от свята. В същото време спадналите поръчки позволяват да се стабилизира производството и доставките.

В момента ATR има да изпълнява поръчки, които са достатъчни за три години непрестанно производство.

Компанията ATR е основана през 1981 г. и днес е джойнт венчър между Airbus и Leonardo.

Свързани теми

Предишна публикация
Robinson Helicopter произведе 12 000-ния си вертолет
Следваща публикация
Влизането в експлоатация на MRJ90 се отлага с две години
30 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

238 нови заявки в третия ден на Фарнбъроу

С 238 нови заявки може да се похвали третия ден на авиационното изложение, което се провежда в момента във Фарнбъроу. От началото му, до сега са събрани общо 1266 заявки.

Гигантските сделки на Airbus и Boeing с Иран се провалиха

Многомилиардните сделки за продажба на пътнически самолети в Иран, които Airbus и Boeing се надяваха да реализират, са практически провалени. Това стана след като американският президент Доналд Тръмп се оттегли от ядреното споразумение с Иран и фактически отново въведе икономически санкции.

Silver Airways заяви 50 броя ATR 42

Американската регионална авиокомпания Silver Airways постигна споразумение за придобиване на 50 турбовитлови самолета ATR 42-600.…

FedEx купува карго версия на ATR 72-600

Американската авиокомпания FedEx Express, която е част от куриерската империя на FedEx, заяви, че ще купи карго версията на турбовитловия регионален самолет ATR 72-600, с което фактически стана стартов клиент на типа.

ATR се похвали с добра година

Европейският производител на турбовитлови регионални самолети ATR се похвали с упешна 2017 г. и отбеляза сериозно нарастване на поръчките и стабилни нива на доставки на готови самолети за крайните си клиенти.

Меню