ATR 42 катастрофира в Пакистан

81 прочитания

Турбовитлов пътнически самолет ATR 42-500 катастрофира край пакистанския град Хавелиан. Не се съобщава за оцелели сред намиращите се на борда му 48 човека.

Машината е изпълнявала полет PK661 на националния превозвач на страната PIA от северния град Читрал до столицата Исламабад. Самолетът излита от Читрал в 15,30 часа местно време. В 16,14 часа екипажът съобщава за проблем с единия двигател и започва да се снижава. Минута по-късно екипажът излъчва сигнал Mayday. Това е последната комуникация с полет PK661.

Самолетът се разбива в хълм до град Хавелиан и е напълно унищожен. На борда му са се намирали 42 пасажери, петчленен екипаж и един служител на авиокомпанията. Не се съобщава за оцелели.

Катастрофиралият самолет има сериен номер 663, регистрация AP-BHO и е произведен през май 2007 г. Пакистанската авиокомпания е негов първи и единствен оператор. На 30 май 2009 г. същият самолет излиза от пистата на летището в Лахор, при което получава повреди, но е ремонтиран и върнат в експлоатация.

Свързани теми

Предишна публикация
Pilatus разпродаде производството на PC-24 до 2019 г.
Следваща публикация
Колумбийската ГВА потвърди, че катастрофиралия RJ85 е нямал гориво
81 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Гигантските сделки на Airbus и Boeing с Иран се провалиха

Многомилиардните сделки за продажба на пътнически самолети в Иран, които Airbus и Boeing се надяваха да реализират, са практически провалени. Това стана след като американският президент Доналд Тръмп се оттегли от ядреното споразумение с Иран и фактически отново въведе икономически санкции.

3 прочитания

ATR се похвали с добра година

Европейският производител на турбовитлови регионални самолети ATR се похвали с упешна 2017 г. и отбеляза сериозно нарастване на поръчките и стабилни нива на доставки на готови самолети за крайните си клиенти.

2 прочитания

Boeing събра най-много заявки в рамките на Фарнбъроу 2018

Американският самолетостроител Boeing спечели своеобразната надпревара за събиране на най-много заявки в рамките на авиационното изложение във Фарнбъроу. Компанията инкасира 649 заявки от общо 1464.

4 прочитания

238 нови заявки в третия ден на Фарнбъроу

С 238 нови заявки може да се похвали третия ден на авиационното изложение, което се провежда в момента във Фарнбъроу. От началото му, до сега са събрани общо 1266 заявки.

3 прочитания

ATR със спад в поръчките за 2016 г.

Европейският производител на турбовитлови самолети ATR отбелязва сериозен спад в поръчките. За миналата 2016 г. компанията е инкасирала едва 36 поръчки, на фона на 76 през 2015 г.

1 прочитания
Меню