ATR 42 катастрофира в Пакистан

143 прочитания

Турбовитлов пътнически самолет ATR 42-500 катастрофира край пакистанския град Хавелиан. Не се съобщава за оцелели сред намиращите се на борда му 48 човека.

Машината е изпълнявала полет PK661 на националния превозвач на страната PIA от северния град Читрал до столицата Исламабад. Самолетът излита от Читрал в 15,30 часа местно време. В 16,14 часа екипажът съобщава за проблем с единия двигател и започва да се снижава. Минута по-късно екипажът излъчва сигнал Mayday. Това е последната комуникация с полет PK661.

Самолетът се разбива в хълм до град Хавелиан и е напълно унищожен. На борда му са се намирали 42 пасажери, петчленен екипаж и един служител на авиокомпанията. Не се съобщава за оцелели.

Катастрофиралият самолет има сериен номер 663, регистрация AP-BHO и е произведен през май 2007 г. Пакистанската авиокомпания е негов първи и единствен оператор. На 30 май 2009 г. същият самолет излиза от пистата на летището в Лахор, при което получава повреди, но е ремонтиран и върнат в експлоатация.

Свързани теми

Предишна публикация
GECAS с поръчка за 75 броя Boeing 737
Следваща публикация
Колумбийската ГВА потвърди, че катастрофиралия RJ85 е нямал гориво
143 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

238 нови заявки в третия ден на Фарнбъроу

С 238 нови заявки може да се похвали третия ден на авиационното изложение, което се провежда в момента във Фарнбъроу. От началото му, до сега са събрани общо 1266 заявки.

ATR със спад в поръчките за 2016 г.

Европейският производител на турбовитлови самолети ATR отбелязва сериозен спад в поръчките. За миналата 2016 г. компанията е инкасирала едва 36 поръчки, на фона на 76 през 2015 г.

Silver Airways заяви 50 броя ATR 42

Американската регионална авиокомпания Silver Airways постигна споразумение за придобиване на 50 турбовитлови самолета ATR 42-600.…

Гигантските сделки на Airbus и Boeing с Иран се провалиха

Многомилиардните сделки за продажба на пътнически самолети в Иран, които Airbus и Boeing се надяваха да реализират, са практически провалени. Това стана след като американският президент Доналд Тръмп се оттегли от ядреното споразумение с Иран и фактически отново въведе икономически санкции.

ATR се похвали с добра година

Европейският производител на турбовитлови регионални самолети ATR се похвали с упешна 2017 г. и отбеляза сериозно нарастване на поръчките и стабилни нива на доставки на готови самолети за крайните си клиенти.

Меню