Bell възстанови полетите с модела 525

1 прочитания

Година след катастрофата с прототипа на Bell 525 американският вертолетостроител Bell Helicopter възстанови изпитателните полети с модела. Това съобщи компанията на 7 юли 2017 г.

Преди да бъдат възстановени полетите, федералната авиационна администрация FAA на САЩ даде съгласието си за подновяването на експерименталния типов сертификат на Bell 525.

Пъврвият прототип на Bell 525 катастрофира на 6 юли 2016 г., в Тексас. При инцидента загинаха двамата пилоти, които се намираха на борда му. Полетите с останалите два прототипа бяха спрени.

Точната причина за инцидента все още се изяснява, но е известно, че машината се е разпаднала в полет.

Bell планира да завърши сертификацията на модела 525 през 2018 г. и той да влезе в търговска експлоатация. Машината е в своеобразно състезание с конвертоплана AW609 за титлата „първи цивилен винтокрил апарат с електродистанционно управление влязъл в експлоатация”

Bell 525 полетя през юли 2015 г., след като програмата бе стартирана три години по-рано. Машината е от суперсредния клас и се конкурира пряко с Leonardo AW189 и Airbus Helicopeters H175.

Първоначално се планираше влизането в търговска експлоатация да стане през 2017 г., но тези планове бяха отложени заради катастрофата.

Свързани теми

Предишна публикация
Тръмп може да въведе рестрикции към авиокомпаниите на Катар и ОАЕ
Следваща публикация
Китай купува 140 самолета Airbus
1 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню