Генерал Боцев: Няма външна намеса при избора на изтребителя

0 прочитания

Началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев категорично отхвърли всякакви твърдения, че при избора на нов боен самолет за ВВС е имало външна намеса или корупционни практики. Това заяви той в ефира на БНР днес, 16 юли 2017 г.

„Аз не мога да коментирам разни политически изказвания и компетентността и некомпетентността на хората, които се изказват. Мога да говоря за военните специалисти. Абсолютно съм убеден по доклади и на моите подчинени командири, че никаква външна намеса не е имало при разглеждане на офертите и крайно време е вече да се доверят на военната експертиза. Ние казваме какво искаме. Оттам нататък вече е работа на комисията и въпрос на преговори какво ще се достави”, това отговори генерал Боцев на въпроса дали е имало натиск и корупция при избора.

Началникът на отбраната прави втори подобно изказване в рамките на седмицата. В понеделник генера Боцев заяви практически същото в интервю за вестник „Труд”. По-рано твърдението за натиск и лобизъм бе отхвърлено и от генерал-майор Цанко Стойков, командир на ВВС и началник на борда за управление на проекта.

Свързани теми

Предишна публикация
Летище София с 37,2% повече пътници за юни
Следваща публикация
Интензивни полети и стрелби в рамките на ТУБС „Шабла 2017“
0 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню