Министър Каракачанов обяви, че няма да се бърза с модернизационните проекти

2 прочитания

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че няма да се бърза при реализацията на проектите за превъоръжаване, за да се гарантират както максимално добри финансови условия, така и обществена подкрепа. Това е заявил той днес, 25 юли 2017 г., след заседание на Комисията по отбрана към Народното събрание.

Каракачанов е казал, че има намерение да постигнем възможно най-добрите условия при реализацията на проектите за модернизация. Заседанието на Комисията по отбрана беше с една основна точка – запознаване на членовете ѝ от министъра на отбраната с целите, мерките и дейностите в изпълнение на основен приоритет „Отбрана“ от Програмата на правителството и състоянието и перспективите за изпълнение на проектите за модернизация.

Министър Каракачанов подчерта, че по проекта за придобиване на нов боен самолет ще се изчака както становището на временната анкетна комисия, така и решението на Народното събрание преди да се пристъпва към преговори. Той потвърди намерението на Министерството на отбраната българската военна индустрия да бъде максимално ангажирана по проектите за придобиване на нова бойна машина за Сухопътните войски и по проекта за модернизация на бойния флот.

Председателят на Комисията по отбрана Константин Попов подчерта, че при реализацията на тези проекти е необходимо политическото ръководство да се опира на военната експертиза и на Щаба на отбраната.

Това е поредната индикация, че скоро няма да има никакво развитие около проекта за придобиване на нов боен самолет за ВВС. Само преди дни стана ясно, че министър Каракачанов е разговарял с представители на РСК „МиГ” за обсъждане вариантите за поддръжка на наличните МиГ-29.

 

Свързани теми

Предишна публикация
„Комисията „Gripen” изслушва утре Тодор Тагарев
Следваща публикация
Приключи задачата на ВВС в Черна гора
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню