Музеят на авиацията със свободен вход и програма за 12 април

59 прочитания

На 12 април 2018 г. (четвъртък) Музеят на авиацията – Крумово ще отбележи Международния ден на авиацията и космонавтиката с Ден на отворени врати от 09,00 до 17,00 часа и специална програма.

Една от главните атракции за любителите на авиацията ще бъде свободният достъп до кабините на самолети МиГ-21 и Ми-24, а малки и големи ще научат интересни факти за живота в космоса, съобщават от музея.

В образователната инициатива „Космическо училище“ гостите на музея ще разберат как с помощта на аерокосмически и геоинформационни данни може да се документира, опазва и изследва културно-историческото наследство. Проф. Георги Сотиров ще им разкаже за българското участие в усвояването на космоса, а представител на Института по криобиология и хранителни технологии ще запознае публиката как се произвежда космическа храна и как може да я използваме в ежедневието си.

Събитието се организира със съдействието на Институт за космически изследвания и технологии – БАН, Селскостопанска академия – Институт по криобиология и хранителни технологии – София, Българско астронавтическо дружество – клон Пловдив, 24-та авиационна база – Крумово, Сдружение „Славянски свят“ и СОСЗР –Пловдив.

От 10,30 часа ще бъде проведен тържествен строй на военнослужащите от 24-та авиационна база и поднасяне на цветя на Паметника на загиналите летци. 10,30 до 16,00 часа ще има свободен достъп до кабините на МиГ-21 и Ми-24.

Свързани теми

Предишна публикация
Граф Игнатиево с нов командир
Следваща публикация
Красимир Каракачанов: Ще ремонтираме и Су-25, в момента летят четири
59 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Събития в цялата страна по случай 12 април

Празникът на авиацията и космонавтиката ще бъде отбелязан със събития из цялата страна, включително дни на отворените врати във военни бази и празнични програми. Това ще стане утре, 12 април 2019 г.

Музеят на авиацията се мести в Пловдив

Правителството прие вчера, 21 ноември 2018 г., решение, с което одобри преместването в Пловдив на Музея на авиацията – Крумово, филиал на Национален военно-исторически музей.

Меню