Свободен вход в авиационния музей за 12 април

608 прочитания

На 12 април 2019 г. (петък) Музеят на авиацията в Крумово, ще отбележи Международния ден на авиацията и космонавтиката с вход свободен от 9,00 до 17,00 часа и специална програма. Това съобщиха оттам.

По случай празника ще бъде представена фотодокументалната изложба „България и Космосът“, посветена на българските проучвания за овладяване на Космоса и 40-ата годишнина от полета на Георги Иванов. Гостите на Музея ще имат възможност да гледат и филма за първия български космонавт „Длъжен да оцелее“. През целия ден посетителите ще имат достъп до кабината на самолет МиГ-21, а от 14,00 часа ще разберат повече за космическата оранжерия „Свет“, чийто макет може да бъде видян в Музея. Презентацията е подготвена от проф. д.т.н. Георги Сотиров. В 10,30 часа пред паметника на загиналите летци ще бъдат поднесени венци и цветя.

Свързани теми

Предишна публикация
Ден на отворените врати във Враждебна
Следваща публикация
Учебно-методически сбор по безопасност на полетите във ВВС
608 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Музеят на авиация участва в „Нощта на музите”

На 18 май 2019 г. (събота) Музеят на авиацията в Крумово ще се включи за поредна година в Европейската „Нощ на музеите“ с вход свободен от 16,00 до 20,00 часа. Това съобщиха от музея.

Авиокаст: Епизод 12

В този епизод разглеждаме драмата между 5G и пътническите самолетите – как мобилните мрежи от…

Събития в цялата страна по случай 12 април

Празникът на авиацията и космонавтиката ще бъде отбелязан със събития из цялата страна, включително дни на отворените врати във военни бази и празнични програми. Това ще стане утре, 12 април 2019 г.

Меню