FAA забрани ниските полети над Венецуела

474 прочитания

Американската авиационна администрация FAA забрани на американските оператори да летят над Венецуела на височина под FL260 (7930 m), поради политическата нестабилност и напрежението в страната.

Забраната влиза незабавно, а FAA е дала 48 часа на всички оператори, които имат самолети във Венецуела да се изтеглят от страната. Това важи и за операторите на бизнес самолети.

American Airlines, която единствена имаше директни полети от САЩ до Венецуела, спря да ги изпълнява за неопределен период през март, като се оправда с политическите сътресения в страната.

OPSGROUP, организация която се занимава със сигурността на полетите, цитирана от Reuters, заявява че операторите, които желаят да избягват венецуелското въздушно пространство изцяло, могат да летят над Колумбия или Гвиана. От организацията заявяват още, че независимо от трактовките на ситуацията във Венецуела, преминаването над страната не е безопасно.

Забраната на FAA, обаче има по-скоро символично значение и е свързана с цялостния американски натиск срещу Венецуела. Трябва да се припомни, че сваленият на Украйна полет MH17 бе поразен, докато лети на крайсерската си височина от FL330 (10 600 m).

Политическите сътресения във Венецуела продължават вече няколко месеца, като вчера, 30 април 2019 г., опозиционният лидер Хуан Гуайдо се опита да устрои военен преврат и да вземе властта, но това бе неуспешно.

Свързани теми

Предишна публикация
TAI показва новите си вертолетни проекти
Следваща публикация
Полша е близо до сделка за F-35
474 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню