По-ниски държавни такси на летище Пловдив

8 прочитания
alt

На утрешното си заседание Министерски съвет ще взето решение за намаляване наполовина на държавните такси за използване на летище Пловдив, това съобщи правителствения пресцентър. Таксите ще бъдат намалени за период от две години – от 1 май 2010 до 1 май 2012 г. Целта е развиване на летището, което през миналата година се модернизира с нов пътнически терминал, разширение на перона и други подобрения за близо 40 млн. лева.

Разходите на всяка авиокомпания оперираща от дадено летище се делят на държавни такси и такси за наземно обслужване. В името на собственото си развитие Летище Пловдив ЕАД бе готово да договаря изключително изгодни условия с всяка авиокомпания проявила интерес от развитието на редовни линии от и до Пловдив, но за сега нямаше 100% решение за драстично намаляване на държавните такси, които представляват по-голямата част от парите плащани от всяка авиокомпания.

Новината идва на фона на няколкото заявки на кабинета „Борисов”, че смята да отдаде летище Пловдив на концесия и на все по-засилващите се сигнали, че започването на редовни полети от страна на ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair  e неминуемо. В същото време бе обявено, че Министерски съвет ще вземе решение и за повишаване на аеронавигационните такси за прелитане над България, събирани от ДП РВД.

Свързани теми

Предишна публикация
Отказваме самолети и вертолети за ВВС
Следваща публикация
Първи AW109 за Гранична полиция
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню