Отказваме самолети и вертолети за ВВС

3 прочитания
alt

България има намерение да откаже два тактически транспортни самолета C-27J Spartan и три флотски вертолета AS 565MB Panther. Това съобщи днес министърът на отбраната о.р. генерал Аню Ангелов на пресконференция за представяне на новите лица в Министерството на отбраната.

Според Ангелов на Alenia Aeronautica, производител на С-27J и Eurocopter, производител на вертолетите Cougar и Panther ще бъдат предложени схеми за разплащане. Авансовите средства преведени за четвъртия и пети транспортен самолет Spartan ще бъдат пренасочени за плащането на третата машина, която трябваше да бъде доставена през септември 2009 г. Авансовите средства преведени за шестте флотски Panther трябва да покрият задълженията по 10-тия, 11-тия и 12-тия вертолет Cougar. В същото време армията ще се откаже от доставка на половината AS 565 и два от общо петте поръчани C-27J.

Напрежението около липсата на плащания по редица модернизационни програми достига връхната си точка, като по неофициална информация Alenia Aeronautica заплашва да заведе арбитражно дело срещу България.  

Свързани теми

Предишна публикация
Модели на самолети „кацнаха” на летище Варна
Следваща публикация
По-ниски държавни такси на летище Пловдив
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню