ВВС на САЩ са близо до разрешаване на мистерията с F-22

3 прочитания
alt

ВВС на САЩ са близо до разрешаване на мистерията около изпадащите в състояние на хипоксия пилоти на F-22A Raptor. Това съобщи генерал-лейтенант Джанет Улфенбърг, отговаряща за покупката на нова техника във ВВС на САЩ. Освен това, генералът съобщи, че двамата пилоти, които публично разказаха за проблемите около F-22 в предаването „60 минути” няма да бъдат наказвани за действията си.

Според генерал Улфенбърг разследването на причините за симптоми подобни на хипоксията при пилотите на F-22 е към своя край и съвсем скоро ще станат ясни точните причини за това. Според нея клюс към разрешаването на мистерията е фактът, че F-22 лети на много големи височини, при големи претоварвания, нещо което не се прави от друг изтребител във ВВС на САЩ.

Улфенбърг споменава, че от септември 2011 г. до днес има едва 11 случая на симптоми на хипоксия, което е под 0,1% от изпълнените задачи за периода. Тя подчерта, че майор Джеръми Гордън и капитан Джош Уилсън няма да бъдат наказвани, тъй като са защитени от закон, който предвижда протекции за военнослужещи, които правят публично достояние недостатъци във въоръжените сили, които могат да се окажат пагубни за националната сигурност на страната.  

Свързани теми

Предишна публикация
Великобритания се връща към F-35B
Следваща публикация
Пилоти отказват да летят на F-22
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню