Индия взима PC-7

4 прочитания
alt

След близо година забавяне, индийското правителство най-накрая одобри сделката за покупката на 75 турбовитлови учебно-тренировъчни самолети Pilatus PC-7 Mk.II. Първият самолет трябва да бъде доставен 15 месеца след подписването на договора.

PC-7 Mk.II бе избран през юни 2011 г. след конкурс с участието на PZL-130 Orlik, Alenia Aermacchi M-311, Embraer EMB-314 Super Tucano, Grob G120TP, KAI KT-1 и Raytheon T-6 Texan. Подписването на договора с победителя бе забавено поради разследвания около честността на процедураат.

Първите 24 PC-7 Mk.II за индийските ВВС трябва да бъдат достaвени не по-късно от две години след подписването на договора. Общо в Швейцария трябва да се построят 75 самолета от този тип. След това, с отделно споразумение трябва да се договори лицензното производство на още 108 самолета от HAL в Индия.

PC-7 Mk.II е междинен вариант между PC-7 и PC-9. Използва фюзелажа и основната част от авиониката на PC-9, но е снабден с крилото на PC-7 и по-слаб двигател. След представянето си през 1994 г. моделът е продаден на Бруней, Малайзия и Южна Африка.  

Свързани теми

Предишна публикация
Австралия избра C-27J
Следваща публикация
Великобритания се връща към F-35B
4 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню