ВВС отново в борба с горските пожари

0 прочитания
alt

От 6,00 часа тази сутрин два хеликоптера Ми-17 на Военновъздушните сили отново участват в гасенето на пожар. Този път на 3 – 4 km от границата ни с Турция, южно от Елхово, в района на ямболското село Голям Дервент. Това съобщават ВВС.

Горят широколистни и иглолистни гори, като преобладават иглолистните. Пожарът се простира на около 100-150 декара. Целта на вертолетите е да овладеят трудно достъпните огнища на пожара Зареждането с вода става от местен водоем. Видимостта е добра, но отделните огнища се откриват много трудно. Местността е достъпна. Има асфалтов път до селото и черни пътища до гората. През цялото време екипажите поддържат връзка с представители на „Пожарна безопасност и защита на населението” от МВР.

Командири на двата екипажа отново са командирът на авиобаза Крумово бригаден генерал Златко Златев и заместник-командирът на авиобазата, полковник Евгени Белкинов. Втори пилот в екипажа на бригаден генерал Златев е майор Йордан Йорданов, а бордни техници са майор Стефан Вълчанов и старши лейтенант Красимир Русев.

Втори пилот в екипажа на полковник Белкинов е майор Борислав Тафков. Бордни техници са майор Ангел Нонин и офицерски кандидат Рангел Рабаджиев.

По заповед на командира на ВВС се задейства и формированието за овладяване и/или преодоляване последствията от бедствия (ФОППБ) от състава на авиобаза– Безмер.

Свързани теми

Предишна публикация
Купуват противопожарен самолет?!
Следваща публикация
За шести ден авиацията гаси Витоша
0 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню