C-27J кацна с един двигател

0 прочитания
alt

Военнотранспортен самолет C-27J (борд 072) е кацнал на един двигател. Инцидентът се е разиграл на 22 август около 11,15 часа, a машината е кацнала успешно около 11,26 часа на летище София. АЕРО получи неофициална информация за случилото се вчера вечерта, а това бе официално потвърдено от Министерство на отбраната днес преди обед.

Според съобщението на МО екипажът на военнотранспортен самолет С-27J от състава на авиационната транспортна група – Враждебна констатира информация за критичен режим на работа на левия двигател.

Командирът на екипажа взема решение за прекратяване изпълнението на задачата, като действа съгласно аварийните процедури и се завръща за кацане на летище София с един работещ двигател. Няма последствия за екипажа и самолета.

Назначена със заповед на министъра на отбраната комисия разследва случая за установяване на причините за инцидента.

Според източници на АЕРО се касае за съвсем дребен технически проблем, който не е засегнал по никакъв начин конструктивно самолета или неговите двигатели. По-късно на 22 август е имало наземни проби на двигателите на пострадалия самолет (борд 072) и не са констатирани сериозни проблеми.

Напомняме, че през 2008 г. имаше два почти идентични инцидента при кацане с български C-27J. И в двата случая пострадал беше борд 071, който след втория инцидент не лети активно и се очаква неговото възстановяване да стане до края на годината.  

Свързани теми

Предишна публикация
Стартира въздушната обиколка на страната
Следваща публикация
Тържествата на ВВС по случай 100-годишнината им
0 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню