Тържествата на ВВС по случай 100-годишнината им

0 прочитания
alt

С открит летателен ден и много други мероприятия ще отбележат Военновъздушните сили 100-годишнината от първото си бойно използване. Това съобщават ВВС на своя сайт.

Тържествата ще започнат на 6 октомври с открит летателен ден в авиобаза Граф Игнатиево, който ще започне от 11,00 часа. Между 12 и 26 октомври пред народния театър „Иван Вазов” в София ще има юбилейна изложба на открито.  На 12 октомври от 14,00 часа командването на ВВС ще се срещне с ветерани от военната авиация. Срещата ще бъде във Военноисторическия музей в София.

Между 13 и 16 октомври ще бъдат дни на отворените врати в Музея на авиацията Крумово, край Пловдив.

На 15 октомври от 10,30 часа ще се състои ритуално полагане на венци и цветя на Паметника на Летеца до Народното събрание, в алеята на в Алеята на летците на Централни софийски гробища и паметника в квартал „Иван Вазов”, София. В същия ден, но от 19,00 часа ще се състои тържествен спектакъл-концерт в народния театър „Иван Вазов”.

На 16 октомври от 10,00 часа сутринта ще се състои откриването на Монументът на авиацията и българските военновъздушни сили на площад Авиационен в София (кръговото на 4-ти километър), а от 12,00 часа ще се проведе официалният прием на командира на ВВС.

Свързани теми

Предишна публикация
C-27J кацна с един двигател
Следваща публикация
Въздушна обиколка на България и авиошоу на летище Лесново
0 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню