Китай показа нов изтребител

4 прочитания
alt

Снимки на нов изтребител китайско производство се появиха в Интернет на 15 септември 2012 г. Машината, чието официално название все още е неизвестно, е фотографирана на летището на самолетния завод в Шенянг в Северен Китай.

Самолетът, чието име се предполага, че е J-21, J-31 или F-60, прилича изключително много на американския изтребител F-22 Raptor, с някои елементи взаимствани от F-35. Машината е двудвигателна, като се предполага, че се задвижва от РД-93. Не са ясни размерите ѝ, но се предполага, че геометричните размери на новия изтребител са малко по-големи от тези на МиГ-29, а нормалната излетна маса е в рамките на 15 – 17 тона.

Макет на изтребител подобен на този, който в момента се изпитва в Шенянг бе показан за първи път през пролетта на 2011 г. Според някои предположения новата машина ще бъде по-лека алтернатива на изпитвания вече близо две години J-20.

Точно както и при J-20, новият самолет се появява в публичното пространство в дните преди визитата в Китай на американския секретар по отбраната.

 

alt

alt

 

Свързани теми

Предишна публикация
Пентагонът остро критикува F-35 и Lockheed
Следваща публикация
Швейцария и Швеция се споразумяха за Gripen E/F
4 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню