Швейцарци с интерес към летище Балчик

0 прочитания
alt

Швейцарски авиационен оператора проявява инвестиционен интерес към Летище Балчик. Това стана ясно днес по време на срещата на кмета на общината Николай Ангелов с представители на летище Цюрих. След близо два часа оглед на бившата военна база, гостите изразиха намеренията си и пред кмета, посочват от пресцентъра на общината.

„В разговора аз декларирах готовността на Общината и гражданите да съдействаме, за да може намеренията на швейцарската страна да се осъществят бързо и качествено. Това ще допринесе за развитието на града“, заяви след срещата градоначалникът.

По думите на Ралф Ецхолт, директор на летище Богота (Колумбия), аеропортът е разположен на доста добро място и предстои да се направи подробен анализ на това, което е било видяно днес. Според него и вицепрезидентът за международно развитие на Летище Цюрих – Маркус Кадоуф, всичко вече зависи от българската политика и концесионните условия, които ще бъдат предложени.

През месец август 2012 г. Министерският съвет прие решение за образуване на еднолично дружество с ограничена отговорност с държавно участие в капитала „Летище Балчик“ ЕООД. Капиталът на дружеството ще бъде 390 000 лв., разпределен в 390 000 дяла по един лев всеки – собственост на българската държава.

Няколко месеца по-късно правителството взе решение да включи аеропорта в списъка на специални обекти от значение за сигурността. Това ще гарантира на летището специална защита и ще улесни издаването на всички необходими строителни решения около преустройството му.  

Свързани теми

Предишна публикация
Създаде се 3-та авиационна база
Следваща публикация
Зимното разписание на летище София
0 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню