Създаде се 3-та авиационна база

0 прочитания
alt

От днес, 1 декември, в сила влезе и длъжностното разписание на 3-та авиационна база. На проведената днес във във войскови район Долна Митрополия тържествена церемония досегашния командир на 3-та иаб бригаден генерал Цанко Стойков встъпи в длъжност „Командир на 3-та авиационна база”, а командването на базата беше представено пред личния състав на военно формирование 52090 – Долна Митрополия.Това съобщават ВВС.

В изпълнение на Заповед на Министъра на отбраната на Република България на 1 декември 2012 г. 3-та изтребителна авиационна база, ВВУБ „Георги Бенковски” и Представителния духов оркестър на ВВС се реорганизираха в 3-та авиационна база Граф Игнатиево. В нейният състав са включени Учебна авиационна група – Долна Митрополия и Представителния духов оркестър на ВВС.

В присъствието на Командира на Военновъздушните сили генерал-майор Константин Попов бе подписан Акта за встъпване в длъжност „Командир на военно формирование 28000 – Граф Игнатиево”.

По-късно бе проведен тържествен строй на личния състав на Учебната авиационна група с участието на Представителния духов оркестър на ВВС. Началникът на Отдел „Личен състав” в Командването на ВВС обяви заповед за назначаване на бригаден генерал Цанко Стойков в длъжност „Командир на 3-та авиационна база”, заповед за назначаване на командния състав на 3-та авиационна база и за назначаването на полковник Григорий Стаменов за Командир на Учебна авиационна група.

В словото си генерал-майор Константин Попов подчерта, че днешният ден е важен, защото се полага едно ново начало и пожела на командира на базата бригаден генерал Стойков мъдрост и енергичност, за да се грижи справедливо за всички.

Бригаден генерал Цанко Стойков изказа благодарност за добрите пожелания и доверието, което му е гласувано и увери че „с потенциала на двете формирования ще успеем и в бъдеще да гарантираме въздушният суверенитет на Република България и да продължим обучението на авиационни кадри и специалисти от Военновъздушните сили.”

С това завършва втория етап от реорганизацията на военните формирования на ВВС. През юли 2012 г. 24-та вертолетна авиобаза Крумово и 16-та транспортна авиобаза Враждебна се обединиха в единна 24-та авиобаза, разположена на две летища, като във Враждебна остана транспортна авиогрупа.  

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Ангелов: Решението за изтребителя ще дойде в мандата на това Народно събрание
Следваща публикация
Швейцарци с интерес към летище Балчик
0 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню