Русия ще поръча 16 МиГ-29СМТ

5 прочитания

Руското правителство има намерение да купи 16 многоцелеви изтребителя МиГ-29СМТ. Това съобщава руския бизнес ежедневник „КомерсантЪ”, позовавайки се на собствени източници в руското министерство на отбраната.

Сделката, която ще е на стойност до около 16 млрд. рубли (около €362 млн.), трябва да бъде сключена в най-скоро време. Освен 16-те изтребители, които ще се закупят, ще има опция за покупката на още толкова бройки.

Причината за сделката е отлагането на поръчка за изтребители МиГ-35, необходимостта от натоварване на производствените мощности на РСК МиГ и запазване на темпа на превъоръжаване в руските ВВС. Източникът на „КомерсантЪ” също е посочил, че трите години отлагане в поръчката на МиГ-35 ще се използват за неговите финални изпитания, докато МиГ-29СМТ вече е на въоръжение и е изпитан.

Информацията на „КомерсантЪ” е била потвърдена и от източник в ОАК, макар че руското министерство на отбраната и РСК МиГ да са отказали официални коментари.

Руските ВВС разполагат с 28 броя МиГ-29СМТ (заедно с шест спарки МиГ-29УБТ), които оригинално бяха предназначени за Алжир, но страната се отказа от тях след оплакване от качеството на производство.  

Свързани теми

Предишна публикация
Виетнам поръчва още 12 броя Су-30МК2
Следваща публикация
F-15 остава единствен кандидат в Южна Корея
5 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню