Airbus представи регионална версия на А330

3 прочитания

Европейският самолетостроител Airbus представи днес версия на своя двудвигателен широкофюзелажен лайнер А330 предназначена за експлоатация по къси и много натоварени отсечки. Версията ще има минимални технически разлики с базовия модел.

Регионалният модел ще се създаде на базата на А330-300 при който излетната маса ще е намалена от 235 тона на 205 тона. Заедно с това ще се поставят двигатели с намалена тяга, които заедно с намалената маса ще доведат до по-малки горивни разходи. Далечината на полета, обаче ще падне от около 11 000 km на 5500 km.

Сериозни ще са промените в пътническата кабина, където ще бъдат премахнати част от тоалетните и местата за почивка на екипажа за да се увеличи броя на пътническите седалки. Така в стандартно изпълнение самолетът ще превозва 400 пасажери.

Вариантът е предназначен за вътрешния китайски пазар, където между основните китайски мегаполиси и в момента летят машини от класа на А330, които обаче не са съвсем оптимизирани за кратките маршрути.

Airbus очаква поръчки в следващите 6 – 12 месеца, а първия регионален А330 може да се достави в края на 2015 или началото на 2016 г.  

Свързани теми

Предишна публикация
еasyJet открива нова база в Хамбург
Следваща публикация
Airbus предвижда необходимост от над 29 000 търговски самолети
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню