еasyJet открива нова база в Хамбург

4 прочитания

Нискотарифната авиокомпания еasyJet обяви, че ще отвори база в Хамбург  и ще разшири присъствието си в Берлин, като увеличи флота през пролетта на 2014 г. Новината бе съобщена от изпълнителния директор Каролин Маккол на събитие на Airbus в Хамбург.

Новата база на еasyJet в Хамбург ще бъде открита с три постоянно базирани самолети A319, а флотът на авиокомпанията в Берлин ще нарасне с още един допълнителен самолет. еasyJet ще удвои мрежата от дестинации в Хамбург с 15 нови бизнес и туристически маршрута, освен вече съществуващите шест, като ще предлага почти 170 полета седмично през лятото на 2014 г. С повече честоти и рано заминаващи сутрин полети от Хамбург, програмата ще направи easyJet по-привлекателна за бизнес пътниците.

Хамбург ще бъде 23-та база на еasyJet в нейната европейска мрежа. Вторият по големина град в Германия има силна местна индустрия в банковата сфера, авиацията, възобновяемите енергийни източници, медийната и издателска дейност, както и второто по големина европейско пристанище. еasyJet очаква да привлече в Хамбург само през първата година 275 000 бизнес посетители и туристи.

Новият допълнителен самолет  в Берлин ще направи общата бройка базирани там самолети на осем. Това ще означава нови 130 000 пътници над четирите милиона, които еasyJet превози през последните 12 месеца (с 9,5% увеличение спрямо предходната година). Самолетът ще позволи на еasyJet да увеличи честотите на най-популярните бизнес и туристически маршрути. В лятната програма на 2014 г. пътниците ще имат възможността да избират измежду 635 полета седмично.  

Свързани теми

Предишна публикация
ARJ21 ще е готов за експлоатация до края на 2014 г.
Следваща публикация
Airbus представи регионална версия на А330
4 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню