Textron ще купи Beechcraft

11 прочитания

Американската корпорация Textron ще купи самолетостроителя Beechcraft. Двете компании обявиха това в общо съобщение. Цената на сделката е $1,4 млрд.

Очаква се сделката да бъде приключена в първата половина на 2014 г. Около $300 млн. от стойността на покупката ще дойдат от оперативните средства на Textron, а останалите $1,1 млрд. ще дойдат с взимане на заем.

Textron притежава още вертолетостроителя Bell Helicopter и компанията за лека и бизнес авиация Cessna. В заявлението си Textron обяснява, че двудвигателните турбовитлови самолети King Air ще влязат отлично в листата на сега предлаганите продукти на компанията.

Това ще бъде поредният епизод от тежката нова история на Beechcraft. През 2006 г. Raytheon, дългогодишен собственик на марката, я продаде на външен инвеститор, който я купи заедно с отделението за реактивни бизнес самолети Hawker. След множество финансови проблеми компанията фалира през май 2012 г. Като част от оздравителния план бе закрит Hawker, а Beechcraft остана само с витловите си модели Т-6, King Air, Bonanza и Baron.  

Свързани теми

Предишна публикация
10-те най-четени публикации за 2013 г.
Следваща публикация
Първият и последен бой на поручик Списаревски
11 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню