Virgin Galactic ще достигне космоса тази година

6 прочитания

Компанията Virgin Galactic обеща, че тази година космическият ѝ апарат SpaceShipTwo ще достигне космическото пространство. Това става, след като на 10 януари 2014 г. бе извършен трети успешен свръхзвуков тест на апарата.

По време на изпитанието на 10 януари самолетът носач White Knight Two изгина SpaceShipTwo на височина от 14 000 m., където космическия апарат се отдели и задейства своя ракетен двигател за 20 секунди. След което машината достигна скорост от М 1,4 и височина от 21 300 m.

Собственикът на компанията сър Ричърд Брансън обеща, че през 2014 г. SpaceShipTwo ще достигне космическото пространство. За изпълнение на търговски полети, обаче все още не става дума.

SpaceShipTwo ще превозва шестима пасажери в космоса. Апаратът ще достига височина от 100 km на върха на балистична крива, която ще описва по време на полет. Шестимата пасажери ще са в състояние на безтегловност за около 6 минути, преди да се спуснат обратно на земята. Цената на един билет за този полет е $250 000, като до момента има над 600 записали се и платили предварително билетите си.  

Свързани теми

Предишна публикация
Илон Мъск ще изпрати двама космически туристи около Луната през 2018 г.
Следваща публикация
Българската космонавтика преди четвърт век – Част II
6 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню