Предадоха първите Су-35 на строевите части

7 прочитания

Първите серийни многоцелеви изтребители Су-35С бяха предадени на първата строева част на тържествена церемония, провела се днес, 12 февруари 2014 г. Машинитe са предназначени за 23-ти изтребителен авиопол, базиран в Дземги, Хабаровския край.

Церемонията се състоя в самолетостроителното предприятие в Камсомолск на Амур. На нея присъства министъра на отбраната Сергей Шойгу и президентът на ОАК Михаил Погосян.

Според официалните съобщения на 23-ти полк се предават 12 самолета, които са произведени през 2013 г. Други източници съобщават, че поне два от произведените през миналата година изтребители са предназначени за 929-ти държавен летателно-изпитателен център в Ахтубинск. Възможно е там да се изпратят и още два самолета.

До момента са произведени 22 серийни Су-35, от общо поръчаните 48 машини. През тази година ще се доставят още 12, а през 2015 г. – 15 самолета. 23-ти изтребителен полк, който в момента лети с модернизирани Су-27СМ, трябва да получи общо 24 Су-35С. Смята се, че Русия в близко бъдеще ще поръча още 48 машини от същия тип.  

Свързани теми

Предишна публикация
Русия ще получи 21 Су-30СМ през тази година
Следваща публикация
Saab преговаря с Тайланд за още Gripen
7 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню