Изчезналият Boeing 777 все пак е летял доста след изчезването си

3 прочитания

Изчезналият малайзийски Boeing 777-200ER все пак е летял известно време след момента, в който е обявен за изчезнал. Това става ясно, след като бе разпространена информация, че сателитната комуникационна система на самолета е работела в режим „изчакване” доста след последната осъществена връзка с изчезналия самолет.

Сателитната комуникационна система на изчезналия Boeing 777 е работела в режим „изчакване”, като е изпращала празен сигнал (ping), с който е проверявана връзката и състоянието на системата. Това са съобщили два източника близки до разследването, цитирани от Reuters.

Според източниците сателитната система е изпращала по един сигнал на час, но не е ясно колко сигнала са били изпратени общо. Сигналите не са съдържали никаква конкретна информация за самолета и неговия курс, но категорично показват, че изчезналият Boeing е продължил да съществува и след 01,22 – 01,30 часа местно време, когато са осъществени последните контакти с него.

По-рано днес The Wall Street Journal излезе със сходна информация, като според вестника самолетът е продължил да предава информация за работните режими и състояние на двигателите си Rolls-Royce Trent 800 в продължение на общо пет часа. По-късно малайзкийският министър на транспорта и представители на авиокомпания Malaysia Airlines отхвърлиха тази информация, като заявиха, че последното такова съобщение е от 01,07 часа и след него не са получавани други.

В същото време говорителя на Белия дом заяви днес, че САЩ ще насочи издирвателните си усилия в района на Индийския океан, защото страната разполага с информация, че изчезналият Boeing 777 вероятно се е оказал там. В района се изпраща разрушителя USS Kidd.

CNN цитира собствен източник, който заявява, че в САЩ има сериозната увереност, че самолетът е продължил да лети доста време след предполагаемия момент на изчезване и това се подкрепя от радарни записи и информация, която самолетът е изпращал.

Шест дни след изчезването на самолета все още няма никакви следи от него или 239-те души, които са се намирали на борда му. По последни данни в издирването на полет МН370 са задействани над 80 кораба, десетки летателни апарати и сателити.  

Свързани теми

Предишна публикация
Записи от военни радари показват, че полет MH370 е отишъл в Индийския океан
Следваща публикация
Малайзия отхвърли информацията, че полет МН370 е летял пет часа
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню