Малайзия отхвърли информацията, че полет МН370 е летял пет часа

1 прочитания

Малайзийският министър на транспорта Хишамудин Хюсеин и изпълнителният директор на Malaysia Airlines Ахмат Яхай категорично отхвърлиха информацията, че изчезналият Boeing 777 е летял още четири часа след последният контакт с него около 01,22 – 01,30 часа местно време.

По-рано днес авторитетният американски вестник The Wall Street Journal публикува информация, че самолетът е предавал информация за работата на двигателите си Rolls-Royce Trent 800 в продължение на четири часа. Тази информация е била потвърдена за вестника от източници запознати с разследването и идващи от средите на американските агенции за сигурност.

На редовната пресконференция малайзийските официални лица категорично са отхвърлили това твърдение. Според изпълнителният директор на Malaysia Airlines последното сервизно съобщение по системата ACARS, което е дошло от изчезналия самолет е дошло в 01,07 часа местно време или около 20 минути преди изчезването му. Съобщението е показвало нормална работа на всички системи и агрегати. Според Ахмат Яхай нито авиокомпанията му, нито Boeing, нито Rolls-Royce са получавали други съобщения от изчезналия самолет.

Малайзийският министър на транспорта е окачествил цялата информация изнесена от The Wall Street Journal, като неточна и е отхвърлил като невярна и информацията, че полиция е обискирала домовете на пилотите на изчезналия самолет. Той е заявил още, че Малайзия не крие нищо по инцидента.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Изчезналият Boeing 777 все пак е летял доста след изчезването си
Следваща публикация
Полет MH370 е летял още четири часа след „изчезването” си (допълнена)
1 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню