Cessna и Beechcraft се обединяват

1 прочитания

Cessna и Beechcraft ще бъдат обединени в една компания от собственика си Textron. Това стана ясно, след като Textron окончателно купи Beechcraft за сумата от $1,4 млрд.

Новата компания ще се нарича Textron Aviation и ще има общи приходи от $4,6 млрд. по данни от 2013 г. Въпреки, че Textron притежава и Bell Helicopter, за сега вертолетостроителя остава извън това обединение.

Марките Beechcraft и Cessna ще се запазят, а вкарването на компаниите под обща шапка е с цел минимизирането на вътрешната конкуренция. Централата на компанията ще е в Уичита, Канзас.

Beechcraft премина през близо десетилетие на финснови проблеми. През 2006 г., компанията, която тогава се наричаше Raytheon Aircraft бе купена от инвестиционните групи Goldman Sachs и Onex, като бе прекръстена на Hawker Beechcraft, тъй като в себе си съдържаше и реактивната марка Hawker. През 2012 г. компанията фалира, за кратко се смяташе, че ще бъде купена от китайски капитали, но през февруари 2013 г. Beechcraft се възроди от частни инвеститори.

Новите собственици на Beechcraft закриха реактивния отдел и оставиха в производство само витловите модели King Air, Bonanza и Baron.

Cessna също не е в блестящо положение, особено на фона на непрестанния спад на продажби на бизнес самолети.  

Свързани теми

Предишна публикация
Изчезналият Boeing 777 е умишлено отклонен от курса
Следваща публикация
Записи от военни радари показват, че полет MH370 е отишъл в Индийския океан
1 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню