Lufthansa отменя 3800 полета заради стачка

2 прочитания

Lufthansa ще отмени 3800 полета през тази седмица поради стачка на пилотския състав. Засегнати ще бъдат около 425 000 пасажери.

Отменените полети ще бъдат в сряда, четвъртък и петък през настоящата седмица. Според авиокомпанията щетите ще бъдат в рамките на десетки милиони евро. Полетите на карго оператора Lufthansa Cargo също ще бъдат засегнати.

Lufthansa вече е информирала пасажерите от засегнатите полети, като се опитва да намери подходящи полети за тях. По време на тридневната стачка ще бъдат извършени около 500 полета от Lufthansa и Germanwings.

Другите авиокомпании, които са част от Lufthansa Group, като Swiss International Air Lines, Austrian Airlines, Eurowings, Lufthansa CityLine и Air Dolomiti няма да бъдат засегнати от стачните действия.

Lufthansa ще използва възможно най-голям брой широкофюзелажни самолети след стачката за извозване на пасажерите от отменените полети. Това ще е най-голямата пилотска стачка в историята на германската авиокомпания.

Пилотите, които са членове на синдиката Vereinigung Cockpit (VC) настояват за по-добри възнаграждения. За сега преговорите между тях и авиокомпанията не са успешни.  

Свързани теми

Предишна публикация
Lufthansa анулира 28 полета от Летище София
Следваща публикация
Аэрофлот пенсионира Ил-96
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню