Промяна на тактиката при издирването на полет MH370

2 прочитания

Австралийският премиер Тони Абът е обявил, че усилията по издирването на изчезналия малайзийския Boeing 777 ще бъдат сериозно изменени, като издирването на останки на повърхността на океана ще бъдат минимизирани, а издирването под вода ще се усили.

Според Абът, който даде специална пресконференция, е заявил, че практически няма шанс за намирането останки на повърхността на Индийския океан, като продължаващото въздушно издирване на останки във водата е вече на ръба на разумното и безопасното.

Абът е заявил, че Австралия ще сключи договор с частна компания, което да се присъедини към операцията по подводно издирване, но това ще отнеме няколко седмици. От тази компания се очаква да предостави боксируеми сонари, които да се използват за намиране на останките на самолета на океанското дъно.

„Ще претърсим цялата вероятна зона, в която се е разбил самолета. Това ще отнеме няколко месеца и зависим от метеорологичните условия и използването оборудване”, е заявил Тони Абът.

Според австралийският премиер договорът с частна компания за издирването на останките ще струва около $56 млн., като към покриването на разходите трябва да се включат и други заинтересувани страни, като Малайзия и Китай.

Подводното издирване ще се съсредоточи в зоната, където бяха засечени сигнали, които вероятно идват от „черната кутия” на изчезналия полет MH370.

За сега не е ясно, кога ще бъдат прекратени въздушните операции за издирването на малайзийския Boeing 777, като това зависи и от други страни, които участват в операцията.  

Свързани теми

Предишна публикация
Открива се линия София – Катания
Следваща публикация
Подводното търсене на полет MH370 продължава да е безплодно
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню