Lockheed Martin представи прицелен контейнер за задачи „въздух-въздух”

8 прочитания

Lockheed Martin представи инфрачервен прицелно-обзорен контейнер, който е оптимизиран за задачи „въздух-въздух”. Контейнерът се казва Legion и е замислен за поставяне на F-15 и F-16.

Контейнерът, който има диаметър от 0,41 m ще е оптимизиран за търсене и прехващане на въздушни цели. В него е поставен сензорът IRST21 разработен от Lockheed Martin за системата AN/ASG-34 интегрирана на Super Hornet. В края на миналата година започна нейното малосерийно производство.

При AN/ASG-34 сензорите са поставени в допълнителен резервоар носен под тялото на Super Hornet, докато Legion е по-компактен контейнер, който ще може да се поставя по-лесно на пилони, които принципно носят прицелно-обзорни контейнери за наземни цели.

Lockheed Martin рекламират Legion, като евтина модернизация за изтребителите от четвърто поколение, което да им даде възможност за търсене на цели при силно електронно противодействие или в скрит режим, без радар.

Летателните изпитания с F-16 ще започнат през 2015 г. и ще приключат догодина. Компанията ще осигури средства за първоначалните изпитания и ще чака средства. Смята се, че системата е основно насочена към бъдещата програма за модернизация на изтребителите F-15C/D, които са на въоръжение в САЩ.  

Свързани теми

Предишна публикация
Полша отрича, че е постигната официална договореност за двигатели за МиГ-29
Следваща публикация
Израел подписа за 14 броя F-35
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню