A400M катастрофира при изпитателен полет

6 прочитания

Транспортен самолет Airbus A400M катастрофира днес по време на изпитателен полет в Испания. Загинали са четирима души, а други двама от екипажа са ранени.

Самолетът със сериен номер MSN23 е излетял от летището в Севиля в 12, 54 часа местно време. Това е бил първият полет на новата машина. Там се намира и завода за окончателно сглобяване на Airbus от където излизат военно-транспортните самолети на компанията. Метеорологичните условия са били добри  – ясно време и температура от 29 градуса.

Около 14,58 часа самолетът се разбива на около 1,5 km от прага на летището. При това загиват четирима души от екипажа, а други двама са ранени. Всички в самолета са били испански граждани.

Записите на сайта Flightradar24 показват, че самолетът е успял да достигне височина на полет от около 500 m, когато е направил ляв завой и явно се е опитал да се върне на летището. За сега няма обяснение за поведението на самолета, но неофициално се съобщава за технически отказ.

Това е първата катастрофа с А400М, който полетя през декември 2009 г. До момента са доставени 12 машини на пет държави. Разбилият се самолет е трябвало да бъде доставен на Турция през юни.  

Свързани теми

Предишна публикация
Марокански F-16 се разби в Йемен
Следваща публикация
Кувейт е близо до сделка за Super Hornet
6 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню