Airbus препоръча проверки на системата за управление на двигателите на A400M

2 прочитания

Airbus препоръча на всички оператори на военно-транспортния самолет A400M да извършат проверки на електронната система за управление на двигателите. Това става в светлината на скорошната катастрофа с типа.

От Airbus препоръчват незабавна проверка на електронната система за управление на четирите турбовитлови двигателя TP400-D6. Според компанията това се прави с цел избягване на потенциални рискове в рамките на бъдещи полети.

Производителят препоръчва проверката да се извърши преди следващи полети и да бъде еднократна, освен в случай на подмяна на двигател или система за управление. Тогава се препоръчва нова проверка.

От Airbus твърдят, че необходимостта от проверката е станала ясно след вътрешен анализ на катастрофата от 9 май 2015 г., когато при излитане от Севиля се разби A400M предназначен за турските ВВС. При инцидента загинаха четирима, а други двама бяха ранени.

Съобщението на Airbus фокусира вниманието върху поведението на четирите двигателя Europrop International TP400-D6, което може би има общо с катастрофата. Резултатите от разследването до момента, включително и предварителните данни от черните кутии на машината, се пазят в тайна от испанските власти.

До момента Airbus е доставил 12 серийни А400М на Великобритания, Германия, Малайзия, Франция и Турция. Практически всички полети с наличните самолети са прекратени.

Свързани теми

Предишна публикация
Израел купува въоръжение от САЩ за $1,9 млрд.
Следваща публикация
Унгарски Gripen аварира тежко в Чехия
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню