Катастрофа с Ту-95 в Русия

1 прочитания

Руски стратегически бомбардировач Ту-95МС катастрофира на 60 km от град Хабаровск, Далекоизточния федерален окръг. При инцидента са загинали двама от членовете на екипажа, а други петима са спасени.

Инцидентът е станал факт около 09, 51 часа московско време при изпълнение на регулярен тренировъчен полет. Бомбардировачът не е носил въоръжение на борда си.

За сега не се съобщават предполагаемите причини за катастрофата. ТАСС, цитирайки собствени източници, съобщава, че се касае за отказ на три или всички четири двигателя НК-12МП. Това е принудило екипажа да се спасява със скачане с парашути. Ту-95МС няма катапултни седалки.

До изясняване на инцидента са спрени полетите с Ту-95. Води се разследване.

От началото на юни това е шестия сериозен инцидент в руските ВВС и седмица за 2015 г. На 8 юни при излитане се запали Ту-95МС, но инцидентът се размина без тежко пострадали от екипажа. Машината е унищожена. Преди това на 4 юни се разби изтребител МиГ-29УБ, летците се катапултираха успешно. На същия ден изтребител-бомбардировач Су-34 излезе от пистата и се преобърна, след отказ на спирачния парашут.

На 3 юли се разби друг МиГ-29, летецът се катапултира успешно. Три дни по-късно катастрофира Су-24М, като и двамата пилоти загинаха. На 11 февруари, отново Су-24 катастрофира, като отново нямаше оцелели.  

Свързани теми

Предишна публикация
Първият полет на ПАК ДА се измества за 2023 г.
Следваща публикация
Ирак получи своите първи F-16
1 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню