EASA препоръча по-задълбочен психологичен скрийнинг след инцидента с Germanwings

1 прочитания

Европейската агенция за авиационна безопасност EASA препоръча по-задълбочен психологически скрийнинг за новите пилоти и редица други подобрения в областта на аеромедицината. В същото време агенцията не дава препоръки за допълнително техническо подсигуряване на пилотската кабина.

В петък на Европейската комисия бе даден доклад на специална комисия към EASA, която преценяваше възможностите за подобряване на авиационната сигурност във връзка с инцидента, при който втория пилот на полет 9525 на Germanwings, умишлено разби самолета в земята, при което загинаха всички 150 души на борда.

В предложенията на EASA се говори за нови и по-детаелни психологически тестове за новите пилоти, общоевропейска мрежа, която да съдържа данни за здравословното състояние на пилотския състав и по-добър мониторинг на лекарите, които отговарят за издаване на медицинската годност на летците. EASA също предлага да започнат да се провеждат проверки на случаен принцип за употреба на алкохол и наркотични вещества от летците преди и след полет.

В същото време EASA смята, че няма необходимост от издаване на нови директиви, които да се занимават с техническото осигуряване на сигурността на пилотската кабина, като сегашната система се счита за достатъчно добра.

От агенцията препоръчват правилото за наличие на двама души от екипажа в пилотската кабина по всяко едно време да остане в сила, а след една година да се направи нова оценка на ползите и вредите от него.  

Свързани теми

Предишна публикация
Lockheed Martin купи Sikorsky
Следваща публикация
Показаха нов вариант на L-410
1 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню