„България ер” взима А321 и ще лети до Португалия

9 прочитания

„България ер” ще лети до Португалия и ще увеличава капацитета си, чрез взимане на лизинг на Airbus A321. Това съобщи изпълнителният директор на авиокомпанията инж. Янко Георгиев в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

През август авиокомпанията обяви полети до редица страни, включително Португалия, благодарение на партньорския договор между националния превозвач и Brussels Airlines.

Първите полети до португалската столица Лисабон и испанския курортен град Аликанте са планирани за края на април 2016.

„Правим проучвания и за нови източни дестинации и се надявам на следващо интервю да обявя нещо по-конкретно“, каза капитан Георгиев.

Авиокомпанията ще увеличи капацитета на самолетите, за да отговори на очакванията на пътниците от гледна точка ценови нива на билетите, съобщи още изпълнителният директор на националния превозвач. През тази година ще бъде отчетен прираст с около 4% на пътниците по международни линии.

„Очаква се този ръст да е по-голям следващата година, така че бихме могли да направим стъпка за разширяване на обема от дейности. Предстоят предоговаряния на нови самолети Airbus 321 на лизинг, които ще бъдат с по-голям капацитет. Увеличаваме капацитета като брой седалки, което дава възможност за по-ниски разходи на седалка и ни прави по-конкурентоспособни“, уточни капитан Георгиев.  

Свързани теми

Предишна публикация
МО: МиГ-21 остава, но под каква форма?
Следваща публикация
Прокуратурата проверява сделката за МиГ-29 по сигнал на гражданин
9 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню