Генерал Михов: АБВ няма да подкрепи промените в ЗОВС

3 прочитания

„АБВ няма да подкрепи промените в ЗОВС, които касаят „ер полисинг” и е по-добре да се мобилизираме да купим нов боен самолет, което е и залегнало в плана за модернизация на въоръжените сили”, това заяви днес, 3 февруари 2016 г., в предаването „Още от деня” по БНТ1 генерал о.р. Михо Михов, председател на комисията по отбрана в Парламента.

Според Михов, законовите промени, които ще направят възможен съвместния „ер полисинг” ще бъдат приети на второ четене с гласовете на ГЕРБ, ДПС, РБ и ПФ.

„Най-добре ще е законът да бъде оттеглен или поне да не се прилага. Все пак член 9 от Конституцията казва, че Въоръжените сили на България гарантират суверенитетът ни. С тези законови промени има отдаване на суверенитет и те минаха без истинско обществено обсъждане”, заяви още Михов.

„Позицията ми за съвместния „ер полисинг” е по-близка до тази на генерал Радев, отколкото до тази на военния министър”, коментира Михов разминаването в позициите между министър Ненчев и командира на ВВС.

Михо Михов каза още, че със законовите промени се опорочава авиационната школа на България. Според него няма да се стигне до сценарии, в който няма да можем да охраняваме сами небето си, предвид обещанията за доставка на части за МиГ-29.  

Свързани теми

Предишна публикация
Обявиха приема в Долна Митрополия
Следваща публикация
Правителството предложи генерал Константин Попов за началник на отбраната
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню