Обявиха приема в Долна Митрополия

2 прочитания

Със заповед на министъра на отбраната от 1 февруари 2016 г. бяха обявени местата за обучение на курсанти във висшите военни училища, обучаващите се за степен „офицер от резерва” и стипендиантите за учебната 2016/2017 г. За Факултет „Авиационен” на НВУ са обявени пет пилотски места и 40 места по други специалности.

По специалност „Летец-пилот” са обявени пет места. Пет са също и местата за специалност „Ръководител на въздушното движение”.

В инженерните специалности има осем места по специалност „Летателни апарати и авиационни двигатели”, пет за „Авиационни, електроприборни и автоматични системи”, пет за „Радиоелектронно оборудване на летателните апарати” и отново пет за „Авиационно въоръжение”. По специалност „Навигационни, комуникационни и информационни системи” местата са седем.

По специалност „Летищно осигуряване” местата са пет, включително едно за нуждите на МВР.

Отделно са обявени 20 места за студенти обучаващи се във висшите военни училища, за придобиване на професионална квалификация „Офицер от резерва“, за учебната 2016/2017 г., за нуждите на Военновъздушните сили.

Обявено е и едно място за стипендиант за студент обучаващ се по специалност „медицина” за нуждите на ВВС.

Тъй като още не е публикувана наредбата за кандидатстване няма яснота за датите за подаване на документи, приемните изпити и изискванията към кандидатите.  

Свързани теми

Предишна публикация
Парламентът прие промените в ЗОВС за „ер полисинга”
Следваща публикация
Генерал Михов: АБВ няма да подкрепи промените в ЗОВС
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню