Утре Saab представя първия Gripen E

18 прочитания

Утре, 18 май 2016 г., шведската компания Saab ще представи първия прототип на новото поколение на техния еднодвигателен изтребител Gripen.

Представянето ще бъде направено в централата на компанията в шведския град Линчопинг. Мнението си за първия прототип на Gripen E ще споделят Матс Хелгесон, началник на Генералния щаб на шведските ВВС, генерал Нивалдо Луиз Росато, командир на бразилските ВВС, Улф Нилсон, управляващ бизнес направлението „Аеронавтика“ на Saab, Даниела Иванич, системен инженер в същото направление на шведската компания, Мати Олсон, ръководител на производствените стратегии за бизнес направление „Аеронавтика“ на компанията и други.

Gripen E е новото поколение на шведския еднодвигателен изтребител. По машината са направени значителни промени в конструкцията за увеличаване на горивния запас и бойния товар, поставен е нов двигател, нова авионика, нов радар с електронна фазирана антенна решетка, оптико-електронна система за търсене на въздушни цели и други промени.

Представянето на Gripen E и повече за еволюцията на изтребителя може да видите на www.gripen.com/evolution. Живото предаване за представянето на новия тестов боен самолет ще започне в 16,00 часа българско време на 18 май. Не се изисква регистрация.

Свързани теми

Предишна публикация
Тайван стартира модернизацията на F-16 от 2017 г.
Следваща публикация
Полша търси самолети за флотската си авиация
18 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню