Командирът на полет MH370 е „летял” над южната част на Индийско море на симулатор

3 прочитания

Командирът на изчезналия полет MH370 Захарие Ахмад Шах е летял по маршрути над южните части на Индийския океан на своя домашен симулатор. Това е потвърдил малайзийският министър на транспорта Лиоу Тион Лай.

„Симулаторът му показва, че е летял над много части на света и южната част на Индийския океан е една от тях”, заявява транспортният министър, но подчертава, че тази информация не носи почти нищо по разследването на изчезването на полет MH370 от 8 март 2014 г.

„Няма доказателства, че капитанът на полета е пилотирал изчезналия Boeing 777 към този район. Симулаторът е бил използван от него за полети над много райони и с него са извършени хиляди полети”, казва още министърът.

Тази новина циркулираше от известно време, но първоначално бе омаловажавана от малайзийските власти.

Самолетът и всички 239 човека на борда му изчезнаха на 8 март 2014 г. Смята се, че машината се е разбила някъде в южната част на Индийския океан, далеч от регулярния ѝ маршрут.

В последните месеци множество останки бяха намерени по бреговете на Индийския океан, които се свързват с изчезналия самолет, но не е известно къде се е разбил той.

На 22 юли 2016 г. бе прекратено подводното търсене, след като бе претърсено океанското дъно на площ от 120 000km². То ще бъде подновено едва след получаване на сигурни доказателства за евентуалното местонахождение на останките.

Свързани теми

Предишна публикация
Възобновиха изпитанията на AW609
Следваща публикация
Великобритания разследва Airbus за корупция
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню