Възобновиха изпитанията на AW609

2 прочитания

Летателните изпитания на конвертоплана AW609 бяха възстановени, след катастрофата с един от прототипите през октомври 2015 г. Това съобщава Flightglobal.

Един от прототипите е прелетял от Арлингът, Тексас до Филаделфия на 10 август. Полетът е преминал с три междинни кацания. Машината ще се използва известно време за изпитания с FAA, след което ще бъде изпратена в Италия.

Компанията производител Leonardo възнамерява да сертифицира конвертоплана за цивилна експлоатация през 2018 г. и възстановяването на летателните изпитания възможно най-скоро е ключово за това.

Междинният доклад на италианските разследващи органи за катастрофата от миналата година, показва че основните ѝ причини са лошо разбиране за управлението на машината на високи скорости и проблеми в софтуера използван за управление.

Leonardo заявяват, че летателните изпитания са възстановени, както за полети във вертолетен режим, така и в самолетен режим.

Първите доставки на типа трябва да станат до края на 2018 г. До момента има 60 поръчки за конвертоплана, като почти всички са за цивилни клиенти, с изключение на три машини за ОАЕ, които ще се използват за търсене и спасяване от въоръжените сили на емирството.

Свързани теми

Предишна публикация
Възстановените проекти Ил-96 и Ил-114 няма да са рентабилни
Следваща публикация
Командирът на полет MH370 е „летял” над южната част на Индийско море на симулатор
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню