Катастрофиралият Avro RJ85 е свършил горивото си

7 прочитания

Катастрофиралият в Колумбия пътнически самолет Avro RJ85 е свършил горивото си. Това се разбира от изтеклите до медиите записи от разговорите на екипажа на обречения полет.

На записът на разговорите в пилотската кабина се чува как в последните минути от полета екипажът многократно съобщава на РВД, че на борда има пълен отказ на електрическата система и самолетът е останал без гориво. Записът е бил публикуван от множество колумбийски медии.

Информацията, че самолетът е останал без гориво циркулираше през целия ден и фактически се потвърждава от записите, които не са опровергани по никакъв начин до момента. По-рано източник в колумбийската армия е заявил за AFP, че няма никакви индикации за наличие на каквото и да е гориво на борда на самолета. Това се потвърждавало и от липсата на пожар на мястото на катастрофата.

Катастрофиралият самолет е изпълнявал чартърен полет от Санта Круз де ла Сиера в Боливия до Меделин, Колумбия. Машината е превозвала бразилския футболен отбор Chapecoense, както и придружаващи го журналисти. Полетът е бил практически на предела на далечината на полет на RJ85.

Преди катастрофата самолетът е бил оставен на холдинг за около 10 минути, тъй като е даден приоритет на A320, за който е имало подозрение, че има горивен теч на борда си.

Колумбийските власти коригираха пътническия манифест. Реално на борда е имало с четирима пасажери по-малко, което и намали броя на загиналите до 71.

Свързани теми

Предишна публикация
Колумбийската ГВА потвърди, че катастрофиралия RJ85 е нямал гориво
Следваща публикация
Avro RJ85 катастрофира в Колумбия
7 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню