Военният министър посети авиобаза Граф Игнатиево

12 прочитания

Служебният министър на отбраната Стефан Янев проведе срещи днес, 21 февруари 2017 г., с военнослужещи от 3-та авиобаза в Граф Игнатиево и 61-ва механизирана бригада в Карлово. Това съобщават от МО.

С това постави началото на срещи с личния състав на Българската армия за запознаване с актуалните проблеми на войските.

Недостигът на изправни двигатели, агрегати и резервни части за изтребителите МиГ-29 бяха акцент в разговора на министър Стефан Янев с командването на авиобаза Граф Игнатиево. Той обеща съдействие за ускоряване на доставките по вече сключените договори. Командирът на авиобазата бригаден генерал Иван Лалов информира служебния министър и за други наболели проблеми, като недостигът на войнишки състав, остарелия автопарк, пропуски в нормативната база, свързана с осигуряване на служебни квартири и изплащане на компенсации за живеещите на свободен наем.

По повечето от въпросите министър Янев обеща пълно съдействие за тяхното решаване след внимателно проучване на възможностите и правните основания. Той пое ангажимент, например, да бъдат осигурени карти за почивка в базите на Министерството на отбраната през активния летен сезон, за пилотите, даващи дежурства по линия на Air Policing.

В авиобаза Граф Игнатиево министър Стефан Янев наблюдава планови учебно-тренировъчни полети с МиГ-29.

Свързани теми

Предишна публикация
Президентът Радев: България няма да плаща за съвместен „ер полисинг”
Следваща публикация
Министър Янев: Специалистите не искат нов или втора ръка изтребител, а смесен вариант
12 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню