Wizz Air започнаха полети от София до Варна и Катания

16 прочитания

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air стартира полетите си от летище София до Варна и италианския град Катания. И двете линии стартираха на 26 март 2017 г.

Полетите до Катания, на остров Сицилия, се извършват в дни вторник и неделя. Полетът излита в 14,00 часа местно време от София и каца в 14,50 часа местно време в Катаня. Обратният полет излита в 15,25 часа и каца в българската столица в 18,05 часа.

Полетите София – Варна ще са в дните понеделник, сряда, петък и неделя и ще бъдат с час на кацане 19,30 часа местно време, а във вторник, четвъртък и събота в 21,15 часа. Часовете на излитане от летище Варна са в 20,00 часа в дните понеделник, сряда, петък и неделя, а във вторник, четвъртък и събота в 21,45 часа.

Концесионерът на летище Варна, „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД с нетърпение очаква откриването на 27-мата база на Wizz Air във Варна, официално обявена през декември 2016 г. Нововъведението ще превърне летището във второто, където авиокомпанията ще разполага с оперативна база в България.

От 21 юли 2017 г. Wizz Air ще свързва Варна с новите дестинации до Дортмунд и Мюнхен Меминген в Германия, Айндховен в Холандия, Ларнака в Кипър, Милано Бергамо в Италия и Тел Авив в Израел. Честотата на полетите по популярната линия Лондон Лутън също се увеличава на 10 полета седмично.

Новите дестинации, които са резултат от съвместните усилия на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД и Wizz Air, предлагат повече възможности за пътуване от и до Варна.

Свързани теми

Предишна публикация
МС ще разгледа концесията на летище София на следващото си заседание
Следваща публикация
Започна съществената част на EAATTC 17-1
16 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню