Николай Ненчев: Естествено, че Тагарев е правил промени по изтребителния проект

11 прочитания

„Мотивите са, че бил променил нещо по проекта за нов изтребител. Естествено! Това му е работата на този човек”, така бившият министър на отбраната Николай Ненчев коментира в сутрешния блок на bTV обвиненията на МО, че бившият директор на Института по отбрана Тодор Тагарев е правил промени по проекта за нов изтребител.

Бившият военен министър не отговори пряко дали Тагарев е бил назначен в Института по отбрана след промяна на длъжностната характеристика на длъжността директор на института.

Интервюто на Ненчев е пореден епизод в драмата около уволнението на Тодор Тагарев от Института по отбрана. Според МО това е станало заради опит за подмяна на тактико-техническите задания по проекта за нов изтребител и нова бойна машина за Сухопътни войски. Служебният военен министър Стефан Янев потвърди, че това е така и каза, че Института по отбрана е използван за упражняване на влияние.

Вчера, отново по bTV, самият Тагарев отрече да е променял техническите задания и каза, че ще коментира тези обвинения, когато разбере от къде идват.

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Янев потвърди, че уволнението на Тагарев е заради влияние върху проекта за нов изтребител
Следваща публикация
Тагарев отрече да е подменял изискванията за новия изтребител
11 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню