МО пусна обществена поръчка за КВР на Ми-17

0 прочитания

Министерство на отбраната стартира процедура за възлагане на обществена поръчка за извършване на капитално-възстановителен ремонт (КВР) на един вертолет Ми-17 от състава на българските ВВС.

Процедурата е обявена днес, 2 август 2017 г., на база на решение от 28 юли и крайният срок за подаване на документи е 31 август.

Обект на поръчката е вертолет Ми-17 с борден номер 418 и сериен номер 103М15. КВР трябва да се извърши на планера, двигателите и редуктора на машината, както и на агрегати и изделия от сваляемото въоръжение и друго съпътстващо оборудване.

След ремонта вертолетът трябва да има междуремонтен ресурс от седем години или 1500 часа, а двигателите му 10 години или 1500 часа. При заявка на МО изпълнителят трябва и да удължи общия технически ресурс по години на машината до 35 години. Оставена е и опция за поставяне на виброгасител.

Очакваната цена на услугата е 4 083 333,33 лв. без ДДС.

През миналата година на няколко пъти тогавашният командир бригаден генерал Петьо Мирчев на 24-та авиобаза алармира, че към края на 2017 г. базата му може да остане само с един изправен Ми-17. През септември 2016 г. бе пусната обществена поръчка за КВР на три Ми-17, но няколко дни по-късно тя бе отменена поради допускане на грешки във възлагането ѝ.

Свързани теми

Предишна публикация
Със семестриален изпит приключи летателния стаж на четвъртокурсниците в Долна Митрополия
Следваща публикация
„Хели ер” извърши сложна спасителна акция
0 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню