Със семестриален изпит приключи летателния стаж на четвъртокурсниците в Долна Митрополия

212 прочитания

Семестриален изпит по летателна подготовка се проведе във Военновъздушната учебна база „Георги Бенковски” с курсантите-летци 4-ти курс от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски”. Това съобщиха от базата.

Летателният стаж на старши сержантите курсанти Борис Тодоров, Марио Караиванов, Мартин Сотиров и Мирослав Ценов се проведе на самолет Pilatus РС-9М. Обучението им бе поверено на инструкторите-летци капитан Петър Милков и капитан Георги Чаушев.

С бързи темпове курсантите усвоиха новите видове подготовки – сложен пилотаж в комплекс в наклонена равнина, на средна височина, прост пилотаж в зона и самолетоводене на малка височина. За поредна година те изпълниха на 100% план-графика за летателно обучение.

След като достигнаха необходимото ниво на подготовка, бяха проведени контроли за допускане до семестриален изпит. Той се проведе на 30 и 31 август 2017 г. пред комисия с председател майор Пламен Попов. Курсантите бяха изпитани по две упражнения, които изпълниха на отлично ниво.

От името на командването на ВВУБ „Георги Бенковски” подполковник Ангел Николов поздрави четвъртокурсниците за постигнатите резултати и изказа благодарност към командно-инструкторски състав за проявения професионализъм и всеотдаен труд, които са неоспорим фактор за високото ниво на подготовка на младите пилоти.

Свързани теми

Следваща публикация
МО пусна обществена поръчка за КВР на Ми-17
212 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ELTA представи наземните си радари в София

Израелската компания Elta, част от държавната корпорация IAI (Israel Aerospace Industries), представи днес, 16 април 2019 г., своето портфолио от наземно базирани 3D радари.

Провежда се съвместното учение „Blue Bridge 2019”

Българските ВВС участват в съвместно учение „Blue Bridge 2019” с участие на сили и средства от ВВС на Република България, ВВС на Румъния и ВВС на Канада. Това съобщиха днес, 18 септември 2019 г., от Военновъздушните сили.

Млади пилоти с класна специалност „Военен пилот – първи клас”

На младите пилоти старши лейтенантите Светослав Пентиев, Александър Иванов, Аспарух Пашов и Йордан Тонев от авиобаза Граф Игнатиево и ВВУБ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия бе присвоена степен за класна специалност „Военен пилот – първи клас”. Това бе съобщено от ВВС.

МО отново пусна обществена поръчка за пиротехнически изделия

Министерство на отбраната стартира процедура за възлагане на обществена поръчка за доставка на барутни заряди и пиротехнически изделия за авиационна техника. Стойността на договора ще достигне 500 000 лв. без ДДС.

Меню