Със семестриален изпит приключи летателния стаж на четвъртокурсниците в Долна Митрополия

228 прочитания

Семестриален изпит по летателна подготовка се проведе във Военновъздушната учебна база „Георги Бенковски” с курсантите-летци 4-ти курс от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски”. Това съобщиха от базата.

Летателният стаж на старши сержантите курсанти Борис Тодоров, Марио Караиванов, Мартин Сотиров и Мирослав Ценов се проведе на самолет Pilatus РС-9М. Обучението им бе поверено на инструкторите-летци капитан Петър Милков и капитан Георги Чаушев.

С бързи темпове курсантите усвоиха новите видове подготовки – сложен пилотаж в комплекс в наклонена равнина, на средна височина, прост пилотаж в зона и самолетоводене на малка височина. За поредна година те изпълниха на 100% план-графика за летателно обучение.

След като достигнаха необходимото ниво на подготовка, бяха проведени контроли за допускане до семестриален изпит. Той се проведе на 30 и 31 август 2017 г. пред комисия с председател майор Пламен Попов. Курсантите бяха изпитани по две упражнения, които изпълниха на отлично ниво.

От името на командването на ВВУБ „Георги Бенковски” подполковник Ангел Николов поздрави четвъртокурсниците за постигнатите резултати и изказа благодарност към командно-инструкторски състав за проявения професионализъм и всеотдаен труд, които са неоспорим фактор за високото ниво на подготовка на младите пилоти.

Свързани теми

Следваща публикация
МО пусна обществена поръчка за КВР на Ми-17
228 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Новият американски УТС T-X получи името T-7A

Новият учебно-тренировъчен самолет за ВВС на САЩ, който до момента бе известен, като T-X вече получи официалното си наименование T-7A Red Hawk. Това стана днес, 16 септември 2019 г.

Вторият живот на МиГ-29 в България – част 2

Александър МЛАДЕНОВ продължава да описва предизвикателствата и постиженията при усвояването на пълните маневрени и бойни възможности на изтребителя МиГ-29 в България в периода 2005–2009 г.

Меню